Muzeul Ţăranului Român
Muzeul Ţăranului Român Muzeul Ţăranului Român, căruia bucureştenii îi zic simplu MTR. Este un muzeu viu, creat în 1990 de…
Muzeul Ţăranului Român Muzeul Ţăranului Român, căruia bucureştenii îi zic simplu MTR. Este un muzeu viu, creat în 1990 de…
Lacul Snagov Lacul Snagov, cu suprafaţa de 576 ha şi lungimea de 16.5 km, aflat la 35 km nord de…
Arcul de Triumf Arcul de Triumf, situat la intersecţia Şoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu şi Alexandru Constantinescu,…
Lacului Herăstrău Dispus în jurul Lacului Herăstrău (74 ha), parte din salbă de lacuri formate de Colentina în nordul oraşului,…
Lacul și Mănăstirea Căldărușani Lacul și Mănăstirea Căldărușani – La 40 km nord-est de Bucureşti, Lacul Căldăruşani, cu lungimea de…
Lacul Mogoşoaia Pe malul Lacului Mogoșoaia (66 ha) la 15 km de Bucureşti, se înalță una dintre cele mai frumoase…
Lacul Cernica Lacul Cernica (341 ha), situate la 14 km est de Bucureşti, este acoperit de plauri în partea sudică,…
Muzeul Satului Muzeul Satului a fost înfiinţat în 1936 de Dimitrie Guşti, întemeietorul şcolii româneşti de “sat din inima Capitalei”.…
Sighetu Marmației Maramureşul istoric urban aproape nici nu a existat până la jumătatea secolului al XX-lea. Singurul oraş de aici…
Țara vinului-informații și prezentare Se întinde în regiunea de dealuri dintre Alba Iulia şi Teiuş. Este denumită astfel pentru renumitele…
Când vii dinspre Oradea, chiar dacă în față te ademenesc, cu lucruri de Fata-Morgana, hotelurile staţiunii Băile Felix, nu ţii…
Zona de sud din Dobrogea Zona de sud din Dobrogea, față de partea nordică este presărată cu ruine de cetăţi…
Iaşi, oraşul aşezat pe şapte coline, precum Roma, este “inima “ Moldovei. Adăposteşte un număr impresionant de biserici, mănăstiri, muzee…
Orașul Sibiu este un centru istoric. Este un ansamblu unitar care contopeşte elementele arhitecturale tipice unui burg medieval Germanic cu…
Sighișoara, care şi-a căpătat pe bună dreptate renumele de “Nurnberg transilvănean”. Se înalţă în trepte pe Dealul Cetăţii (425 m),…
Ţara Năsăudului, cunoscută şi sub numele de Valea Rodnei. Se suprapune în mare parte peste judeţul Bistriţa – Năsăud. Acest…
Timișoara, 1307 Carol I Robert de Anjou, regele Ungariei, a hotărât să construiască în această aşezare, menţionată documentar din anul…
Dobrogea -Zona Nordică a Dobrogei Relieful unic din Dobrogea (în ce altă zonă din ţară mai găsiţi şi munţi, şi…
Banat, Parcul Naţional Semenic – Cheile Carasului Puncte de acces: Dinspre nord: de pe drumul judeţean DJ582 (Reşita – Slatina…
Arad, Informații și prezentare , vechi oraş de pe Mureş, situat la 50 km de graniţa cu Ungaria. Aradul este…