Muzeul Ţăranului Român
Muzeul Ţăranului Român Muzeul Ţăranului Român, căruia bucureştenii îi zic simplu MTR. Este un muzeu viu, creat în 1990 de…
Muzeul Ţăranului Român Muzeul Ţăranului Român, căruia bucureştenii îi zic simplu MTR. Este un muzeu viu, creat în 1990 de…
Lacul Snagov Lacul Snagov, cu suprafaţa de 576 ha şi lungimea de 16.5 km, aflat la 35 km nord de…
Arcul de Triumf Arcul de Triumf, situat la intersecţia Şoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu şi Alexandru Constantinescu,…
Lacul și Mănăstirea Căldărușani Lacul și Mănăstirea Căldărușani – La 40 km nord-est de Bucureşti, Lacul Căldăruşani, cu lungimea de…
Lacul Mogoşoaia Pe malul Lacului Mogoșoaia (66 ha) la 15 km de Bucureşti, se înalță una dintre cele mai frumoase…
Munţii Apuseni Munţii Apuseni este zona mirifică a turismului judeţean deţinând o excepţională varietate de forme naturale de o rară…
Valea Arieșul Mare-Albac Albacul este o frumoasă comună de pe Valea Arieșul Mare, denumită în secolul al XVII-lea Râul Mare.…
Comuna Vidra de pe Arieșul Mic Comuna Vidra de pe Arieșul Mic, altădată numită Vidra de Jos, este la 18…
În aval de Alba Iulia, râul Mureș are o curgere mai domoală, formând o luncă largă de 4-6 km, extrem…
Lacul Cernica Lacul Cernica (341 ha), situate la 14 km est de Bucureşti, este acoperit de plauri în partea sudică,…
Muzeul Satului Muzeul Satului a fost înfiinţat în 1936 de Dimitrie Guşti, întemeietorul şcolii româneşti de “sat din inima Capitalei”.…
Sighetu Marmației Maramureşul istoric urban aproape nici nu a existat până la jumătatea secolului al XX-lea. Singurul oraş de aici…
Țara vinului-informații și prezentare Se întinde în regiunea de dealuri dintre Alba Iulia şi Teiuş. Este denumită astfel pentru renumitele…
Valea Gălzii Galda de Jos – la 18 km de Alba Iulia este amintită în documente încă din 1287. Aici…
Când vii dinspre Oradea, chiar dacă în față te ademenesc, cu lucruri de Fata-Morgana, hotelurile staţiunii Băile Felix, nu ţii…
Zona de sud din Dobrogea Zona de sud din Dobrogea, față de partea nordică este presărată cu ruine de cetăţi…
Iaşi, oraşul aşezat pe şapte coline, precum Roma, este “inima “ Moldovei. Adăposteşte un număr impresionant de biserici, mănăstiri, muzee…
Orașul Sibiu este un centru istoric. Este un ansamblu unitar care contopeşte elementele arhitecturale tipice unui burg medieval Germanic cu…
Sighișoara, care şi-a căpătat pe bună dreptate renumele de “Nurnberg transilvănean”. Se înalţă în trepte pe Dealul Cetăţii (425 m),…
Țara Hațegului, socotită bastionul sud – vestic al Transilvaniei. Tara Hațegului, este protejată de munţi din toate părţile. A fost…