Oferte de Cazare și Informații din Turism

Cazare Pensiune

Pensiunea Jazz, Bihor Revendică

0 / 5
Printează

Pensiunea Jazz

Pensiunea Jazz este un loc cu totul aparte în centrul Bihorului fiind una dintre cele mai frumoase şi moderne pensiuni din regiune, oferind confort şi relaxare. Dispune de o locaţie perfectă, se afla la 150 m de la cel mai mare ştrand din tot ţinutul Carpatian, între două biserici.

Proprietarii sunt pe jumătate norvegieni de aceea standardele sunt cel mai ridicate fără afectarea bunei tradiţii a neamului român: mâncare şi băutură din belşug, ospitalitate şi căldură. Bună atmosfera este completată cu muzică de calitate, cocktail-uri şi mâncare.

Pensiunea Jazz dispune de 8 camere cu 2 paturi, televizor şi TV cablu, aer condiţionat. Pe fiecare nivel sunt 4 camere, 2 băi şi o bucătărie pe hol, cu apă caldă şi rece permanent. Pensiunea dispune de o terasă acoperită în curte (minirestaurant). Se poate servi mâncare şi o gamă largă de băuturi alcoolice şi răcoritoare.

Alte servicii, pe lângă cele de cazare, oferite de această pensiune:

  • sala de conferinte
  • aer conditionat
  • locuri de parcare
  • terasa cu restaurant
  • TV cu satelit
  • room service 24 ore pe zi
  • receptie 24 ore pe zi

Pensiunea Jazz vă oferă o oportunitate și de a vedea: Biserica ortodoxă din Rontău, Ștrandul Venus (foarte apropiat de Pensiunile Allegria și Cătălin)  și Avenul de la Betfia.

Avenul Betfia

Avenul Betfia sau Huda Bradii este situat în versantul de sud-vest al Dealului Şomleu (346 m), nu departe de Băile „1 Mai”, în raza satului Betfia, comuna Sînmartin.Pestera mai este impropriu numita de localnici “Craterul de la Betfia”.

Avenul Betfia are două intrări: una principală, deschisă prin dinamitare, în 1898, de către T. Marta, poreclit Brade. Cealaltă secundară, deschisă, tot prin dinamitare, în 1957. Prima explorare, însoţită de o cartare destul de completă, a fost făcută, în 1913, de către F. ARDOS (1913 şi 1930), care interpretează avenul ca fiind gura unui gheizer.

J. CSOLNOKY (1941) explică formarea avenului sub acţiunea de turbionare a unor torenţi iar apoi, cercetările de ordin paleontologic întreprinse de E. TERZEA şi T. JURCSAK (1969) îi atribuie o origine vadoasă.

In anii 40′ pestera a fost folosita ca depozit de muniții de catre germani. Denumirea de Huda Bradii se trage tot din acea vreme pe cand granița trecea peste Dealul „Cremănarului” și „Hudra Brady”.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri CazareAnunțuri cazare și informații din turism, hoteluri, pensiuni, vile sau apartamente în toate zonele țării.