Oferte de Cazare și Informații din Turism

Cazare Pensiune

Pensiunea Alba Forum, Alba iulia Revendică

0 / 5
de la 160Lei pe noapte
Printează

Pensiunea Alba Forum, Alba iulia

Pensiunea Alba Forum a fost construită cu scopul de a deveni locul de odihnă și relaxare al turistului interesat să cunoască orașul din inima țării, Alba Iulia. Aici istoria se împletește cu modernul în cel mai plăcut mod, reprezentativ pentru România pentru că a fost gazda celor mai importante întâlniri ale românilor de pretutindeni.

Locația pensiunii Alba Forum este în cartierul Dealul Furcilor, foarte apropiată (aproximativ 700 m) de partea istorică a orașului, Cetatea Alba Carolina-obiectiv vizat de majoritatea turiștilor. Amplasarea este într-o zona de excepție, apropiată de centrul vechi și totuși linistită. Fața pensiunii având o deschidere largă de aprox. 800 mp iar spatele acesteia beneficiind de spațiu verde/pomi pe o suprafață de aprox 400 mp.

Pensiunea Alba Forum- 3 stele

Pensiunea Alba Forum este autorizata de Ministerul Turismului la 3 stele şi dispune de 14 locuri de cazare în 6 camere duble și un apartament.

Pensiunea este desfășurată pe o suprafață de 600 mp, pe 3 nivele. Parcarea privată din fața pensiunii asigură spațiul necesar pentru 7 mașini, beneficiind de supraveghere video. Designul clădirii ține cont de specificul zonei și armonizează cu peisajul.

Intrarea se face în salonul recepție clienți, de unde accesul se împarte:

 • 3 camere duble- pe hol interior la acelasi nivel
 • 3 camere și un apartament cu terasă de la etaj
 • sala de mese, sala de sport și bucătăria de la demisol

Camerele pensiunii Alba Forum sunt utilate cu mobilier modern și confortabil, televizor, mini-bar, acces internet. Fiecare cameră dispune de baie proprie cu dotări moderne, cabină de duș, uscător de păr, etc.

De asemenea, se va pune la dispoziția turistului sala de mese, sala de fitness și alte forme de agrement. Indiferent de anotimp, există variante de petrecere a timpului liber într-un mod cât mai plăcut. Pentru persoanele cu dizabilități s-au creat spații special amenajate.

OBIECTIVE TURISTICE:

Cetatea de tip Vauban din Alba Iulia din aproprierea pensiunii Forum, este considerată una din cele mai mari și mai puternice cetăți de acest tip. Construite în formă de stea în 7 colțuri, cetățile bastionare de tip Vauban erau considerate imposibil de cucerit, iar Cetatea Alba Carolina a fost supusă cu succes acestui test de-a lungul istoriei.

Cetatea a fost construita in sec. XVIII pe dealul Citadelei si se întinde pe o suprafață de 70 ha. După reabilitarea din 2013 au fost amenajate șase trasee turistice, fiecare incluzând sisteme de apărare a Cetății cât și obiective turistice aflate in interiorul fortificației. Sâmbăta, de la ora 12:00, se poate vedea spectacolul de schimbare a gărzii Cetăţii. Se coboară de la Poarta a IV-a spre Poarta a III-a (sau se urcă în fața Catedralei romano-catolice), unde are loc schimbarea gărzii iar în week-end se trag salve de tun.

Traseul celor trei fortificații

 • Celula lui Horea
 • Muzeul Unirii
 • Sala Unirii
 • Catedrala Ortodoxă, unde au fost încoronați Maria și Ferdinand ca Regi ai României Mari
 • Catedrala Romano-Catolică, monument valoros de arhitectură romanică și gotică
 • Biblioteca Batthyaneum
 • Palatul Apor

Pentru a avea parte de o vizită mai interesantă puteți apela la serviciile unui ghid de turism autorizat.

 • Preț de la 160Lei pe noapte

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Anunțuri CazareAnunțuri cazare și informații din turism, hoteluri, pensiuni, vile sau apartamente în toate zonele țării.