Muzeul Satului

Muzeul Satului a fost înfiinţat în 1936 de Dimitrie Guşti, întemeietorul şcolii româneşti de “sat din inima Capitalei”. Înconjurat de verdeaţă–unul dintre cele mai impresionante muzee ale Capitalei, situate în topul destinaţiilor bucureştene obligatorii–este locul ideal pentru cei care vor să scape pentru câteva ore de atmosfera sufocantă a oraşului.

Muzeul etnografic

Muzeul etnografic în aer liber se întinde pe malul Lacului Herăstrău, pe o suprafaţă de 15 ha. Sunt frumos rânduite aici aproximativ 300 de clădiri şi gospodării tradiţionale, datând din secolele XVII-XX. Grupate pe regimuri istorice, 72 dintre acestea au fost declarate monumente de arhitectură.

Nu este vorba de reproduceri după modelul unora originale; toate sunt autentice, fiind achiziţionate de la ţăranii din satele respective. Desfăcute piesă cu piesă, transportate la Bucureşti, apoi remontate în muzeu.

Puteţi vedea aici case, biserici din lemn, mori de apă şi de vânt, fântâni, troiţe, diverse instalaţii (pentru prelucrarea ţesăturilor de lână, teascuri pentru struguri, o presă de ulei), ateliere meşteşugăreşti, dar şi 80.000 de piese de artă populară (mobile, covoare, vase, icoane).