Oferte de Cazare și Informații din Turism

Categorie: Județul Alba

Județul Alba, denumit în limba maghiară „Fehér megye” sau în limba germană „Kreis Weißenburg”, este un județ al României. Acesta este situat în Transilvani(ardeal). Transilvania este situată în interiorul arcului carpatic.

Județul Alba, fost înființat în anul 1968, prin reorganizarea teritorială a regiunilor Cluj, Hunedoara, Brașov și Mureș. Județul Alba, a fost creat din raioanele Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni, Aiud și anumite părți a raioanelor Târnăveni și Mediaș.

Cea mai mare parte a județului Alba, de azi a făcut parte mai devreme din județele (interbelice) Alba și Sibiu, din comitatele (antebelice) Alba de Jos și Sibiu, respectiv din Scaunul Secuiesc al Arieșului și Scaunul Săsesc al Sebeșului.

Din punct de vedere al culturii tradiționale, actualul județ este alcătuit din părți a mai multor zone etno-folcorice distincte: Țara Moților, Țara Mocanilor, Secuimea și Pământul crăiesc. Reședința județului este municipiul Alba Iulia cu 63.536 de locuitori.

Județul are o suprafață de 6.242 km² și populație de 342.376 de locuitori. Se învecinează cu județele Cluj și Mureș la nord, Sibiu la est, Hunedoara la sud-vest, Vâlcea la sud, Arad și Bihor la nord-vest.

Munţii Apuseni-Informații și prezentare

Munţii Apuseni Munţii Apuseni este zona mirifică a turismului judeţean deţinând o excepţională varietate de forme naturale de o rară…

Pe Arieșul Mare-Informații și prezentare

Valea Arieșul Mare-Albac Albacul este o frumoasă comună de pe Valea Arieșul Mare, denumită în secolul al XVII-lea Râul Mare.…

Pe Mureș în jos

În aval de Alba Iulia, râul Mureș are o curgere mai domoală, formând o luncă largă de 4-6 km, extrem…

Țara vinului-informații și prezentare

Țara vinului-informații și prezentare Se întinde în regiunea de dealuri dintre Alba Iulia şi Teiuş. Este denumită astfel pentru renumitele…

Valea Gălzii-informații și prezentare

Valea Gălzii Galda de Jos – la 18 km de Alba Iulia este amintită în documente încă din 1287. Aici…

Țara Moților, “ţara de piatră” – Informații și prezentare

Țara Moţilor este totuna cu “ţara de piatră” a Munţilor Apuseni – regatul înălţimilor şi al libertăţii. Românii de aici…

Alba Iulia, Prezentare și Informații

Alba Iulia, Prezentare și Informații Alba Iulia, este cunoscută în principal ca oraşul în care, la data de 1 Decembrie…

Anunțuri CazareAnunțuri cazare și informații din turism, hoteluri, pensiuni, vile sau apartamente în toate zonele țării.