Oferte de Cazare și Informații din Turism

Cazare Hotel

Hotel Central, Călimăneşti Revendică

0 / 5
Printează

Hotel Central, Călimăneşti

Hotelul Central este situat pe strada Calea lui Traian, nr. 369 în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea şi este unul dintre cele mai populare hoteluri din oraş. Are un istoric foarte vast, construcţia fiind datată în perioada 1881-1886 ca stabiliment de băi şi hotel, şi remodelata în forma actuală între anii 1910 – 1911.

Hotelul a fost construit într-un cadru natural extraodinar de frumos, localizat într-un parc de la poalele munţilor Meridionali din care izvoresc ape tămăduitoare. Aspectul său foarte original şi deosebit a determinat transformarea stabilimentului într-o emblemă a staţiunii Călimăneşti–Căciulata.

Staţiunea Călimăneşti Căciulața

Staţiunea Călimăneşti Căciulata are o existenţă îndelungată, fiind o staţiune cunoscută de 2000 de ani. Datorită apelor sale termominerale şi minerale cu efecte foarte benefice asupra sănătăţii organismului uman, contribuie la vindecarea sau ameliorarea unor boli şi la refacerea echilibrului energetic. Aceasta staţiune este considerată perla staţiunilor de pe Valea Oltului.

Iniţial Hotelul Central a fost construit din lemn şi cu un singur etaj. Fiind inaugurat de către Anastase Stolojan–fostul primar craiovean, în dată de 12 iulie 1886.

Edificiul a fost refăcut între anii 1910–1911 de către arhitectul Gheorghe Mândrea, în forma sa actual. Fiind supraetajat şi a fost adăugată încă o secţie pentru tratament balnear, care a devenit una dintre cele mai importante secţii în care se tratează reumatismul.

Din cauza degradării cauzate de trecerea timpului, hotelul a fost renovat în totalitate în anul 2012, fără să îi fie modificată arhitectura pe care a avut-o iniţial. Astfel, în prezent, este pus în totalitate la dispoziţia turiştilor oferind servicii şi facilităţi de calitate, atât de cazare cât şi de agrement sau tratament.

Tratament

Parcul din jurul hotelului este de asemenea foarte impozant şi îngrijit şi duce la pavilioanele izvoarelor 2, 4, 5, 6, 7, 8 şi 14. Cunoscute pentru apele lor foarte benefice în tratarea unor multiple afecţiuni. Afecţiuni precum ale rinichilor şi căilor urinare, boli ale tubului digestiv, afecţiuni dismetabolice, afecţiuni neurologice periferice, afecţiuni ale aparatului locomotor. Dar în special boli ale vezicii şi cailor biliare, afecţiuni ale cailor respiratorii, afecţiuni postraumatice, etc.

Facilități Hotel Central

Hotel Central dispune de toate serviciile necesare pentru a vă oferi o experienţă foarte plăcută şi un concediu relaxant. Puteţi beneficia de numeroase facilităţi reconfortante sau de tratament.

Hotelul va pune la dispoziţie 214 camere, care au fost modernizate şi dotate cu baie proprie, duș, TV cu ecran plat, aer condiţionat, frigider, conexiune wi-fi, articole de toaletă gratuite, uscător de păr.

De asemenea, aveţi şi alte facilităţi precum: lift, bar, restaurant, sala de conferinţe, piscine interioare şi exterioare cu apă termală, baza de tratament, jacuzzi, saună parcare, cabinet medical, seif, bibliotecă, teren de fotbal.

Baza de tratament amplasată în incinta hotelului este ultramoderna, oferind numeroase posibilităţi pentru tratament balnear. Aceasta are un număr de 78 de locuri care pot fi ocupate concominet. Precum și o capacitate de 1380 de proceduri efectuate pe zi.

Check-in și Check-out

Check-in-ul se poate face începând cu ora 14:00 iar check-out-ul până la ora 12:00. Este permisă şi anularea rezervării însă aceasta trebuie efectuată cu minim 3 zile înainte de data de cazare stabilită iniţial.

Copiii sunt bineveniţi la hotel iar cei sub 7 ani beneficiază de gratuitate în cazul în care vor fi cazaţi împreună cu părinţii. Însă pentru cei cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani se va achita 50% din cazare, dacă vor fi cazaţi împreună cu 2 adulţi.

Tarifele pentru o noapte de cazare sunt următoarele:

Corp A

  • 200 lei/cameră dublă
  • 148 lei/camera single

Corp B

  • 180 lei/ cameră dublă
  • 132 lei/ camera single

Micul dejun este inclus în cazare şi este în valoare de 20 lei pentru o persoană.

Dacă doriţi rezervarea unui apartament din cadrul Hotelului Central, tariful pe care trebuie să îl achitaţi este de 310 lei/ noapte. Micul dejun este inclus pentru 2 persoane.
Se acceptă plata şi cu tichete de vacanţă.

Date de contact:
Str. Calea lui Traian, nr. 369, Călimăneşti, jud. Vâlcea
Telefon: 0250 750 991

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Anunțuri CazareAnunțuri cazare și informații din turism, hoteluri, pensiuni, vile sau apartamente în toate zonele țării.